Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka. Posiadam doświadczenie w pracy z pacjentami hospitalizowanymi zdobyte na jednym z największych polskich oddziałów diabetologicznych w Szpitalu Miejskim imienia Franciszka Raszei w Poznaniu oraz poradniach dietetycznych.
Pracę doktorską obroniłam z wyróżnieniem, a jej obszar dotyczył proteomiki matrycy roślinnej i jej wpływie na bezpieczeństwo żywności oraz nasze zdrowie (w szczególności predyspozycji do występowania alergii pokarmowych).
Natomiast w pracy magisterskiej skupiłam się na analizie izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych i ich roli w codziennej diecie. Tytuł inżyniera żywności uzyskałam w oparciu o analizę gęstości odżywczej diet młodzieży w zależności od pór roku i płci.
Chętnie uczestniczę w konferencjach medycznych dotyczących żywienia w profilaktyce i leczeniu chorób. Dodatkowo regularnie prowadzę webinary podczas których przybliżam Państwu aspekt ważności naszych codziennych wyborów żywieniowych oraz staram się odpowiadać na nurtujące Państwa pytania.
W wolnych chwilach zajmuję się sportem: jeżdżę na rowerze, nartach, snowboardzie, chętnie ćwiczę, w szczególności jogę.
Poszerzam swoje doświadczenie zdobyte podczas studiów, w szpitalach, poradniach oraz licznych konferencjach naukowych i wykorzystuję je w pracy w poradni dietetycznej "Klaudia Kotecka".
Aspektem żywienia człowieka interesuję się od dłuższego czasu a obecnie jako specjalista ds. żywienia i dietetyki pomagam ludziom z problemami osiągnięcia prawidłowej masy ciała.
Mój profil na portalu znanylekarz.pl.
Zobacz moje certyfikaty