O mnie


Klaudia Kotecka-Majchrzak

Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka. Posiadam doświadczenie w pracy z pacjentami hospitalizowanymi zdobyte na jednym z największych polskich oddziałów diabetologicznych w Szpitalu Miejskim imienia Franciszka Raszei w Poznaniu oraz poradniach dietetycznych. Pracę magisterską poświęciłam zagadnieniu izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych i ich roli w codziennej diecie. Tytuł inżyniera żywności uzyskałam w oparciu o analizę gęstości odżywczej diet młodzieży w zależności od pór roku i płci. Aktualnie kończę studia doktoranckie, podczas których zajmuję się szeroko pojętą analizą proteomiczną żywności (w szczególności aspektem alergii pokarmowych) oraz uczestniczę w konferencjach medycznych dotyczących żywienia w profilaktyce i leczeniu chorób. W wolnych chwilach zajmuję się sportem: jeżdżę na rowerze, nartach, snowboardzie, chętnie ćwiczę, w szczególności jogę.

Poszerzam swoje doświadczenie zdobyte podczas studiów, w szpitalach, poradniach oraz licznych konferencjach naukowych i wykorzystuję je w pracy w poradni dietetycznej "Klaudia Kotecka-Majchrzak".

Aspektem żywienia człowieka interesuję się od dłuższego czasu a obecnie jako specjalista ds. żywienia i dietetyki pomagam ludziom z problemami osiągnięcia prawidłowej masy ciała.

Mój profil na portalu znanylekarz.pl.

Wywiad podczas akcji "Poznań zrzuca kilogramy"

Podczas wakacyjnej akcji "Poznań zrzuca kilogramy", w której zachęcano Poznaniaków do zdrowego stylu życia, pełniłam rolę eksperta w zakresie odżywiania. Zachęcam do obejrzenia wywiadu ze mną..

Zobacz wywiad >>

Porady podczas akcji "Poznań zrzuca kilogramy"

Podczas wakacyjnej akcji "Poznań zrzuca kilogramy", w której zachęcano Poznaniaków do zdrowego stylu życia, pełniłam rolę eksperta w zakresie odżywiania. Zapraszam do zapoznania się z moimi poradami.

Zobacz artykuł >>

Chudnij skutecznie i bez wyrzeczeń

Skontaktuj się