O mnie

Klaudia Kotecka

Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka. Posiadam doświadczenie w pracy z pacjentami hospitalizowanymi zdobyte na jednym z największych polskich oddziałów diabetologicznych w Szpitalu Miejskim imienia Franciszka Raszei w Poznaniu oraz poradniach dietetycznych.

Pracę doktorską obroniłam z wyróżnieniem, a jej obszar dotyczył proteomiki matrycy roślinnej i jej wpływie na bezpieczeństwo żywności oraz nasze zdrowie (w szczególności predyspozycji do występowania alergii pokarmowych).

Natomiast w pracy magisterskiej skupiłam się na analizie izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych i ich roli w codziennej diecie. Tytuł inżyniera żywności uzyskałam w oparciu o analizę gęstości odżywczej diet młodzieży w zależności od pór roku i płci.

Chętnie uczestniczę w konferencjach medycznych dotyczących żywienia w profilaktyce i leczeniu chorób. Dodatkowo regularnie prowadzę webinary podczas których przybliżam Państwu aspekt ważności naszych codziennych wyborów żywieniowych oraz staram się odpowiadać na nurtujące Państwa pytania.

W wolnych chwilach zajmuję się sportem: jeżdżę na rowerze, nartach, snowboardzie, chętnie ćwiczę, w szczególności jogę.

Poszerzam swoje doświadczenie zdobyte podczas studiów, w szpitalach, poradniach oraz licznych konferencjach naukowych i wykorzystuję je w pracy w poradni dietetycznej "Klaudia Kotecka".

Aspektem żywienia człowieka interesuję się od dłuższego czasu a obecnie jako specjalista ds. żywienia i dietetyki pomagam ludziom z problemami osiągnięcia prawidłowej masy ciała.

Mój profil na portalu znanylekarz.pl.

Zobacz moje certyfikaty

Wywiad podczas akcji "Poznań zrzuca kilogramy"

Podczas wakacyjnej akcji "Poznań zrzuca kilogramy", w której zachęcano Poznaniaków do zdrowego stylu życia, pełniłam rolę eksperta w zakresie odżywiania. Zachęcam do obejrzenia wywiadu ze mną..

Zobacz wywiad

Zapraszam do sklepu online

Chudnij skutecznie i bez wyrzeczeń

Zobacz sklep